Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Auto Alignment Issues

De flesta människor oroar mer om sin motor och problem överföring än de gör om sin bilens anpassning. Dock bör hänsyn tas till det faktum att anpassningen problem kan äventyra bilens dragkraft och även möjligheten för föraren att styra säkert och undvika olyckor. Det finns tre grundläggande vinklar av anpassning för att hantera dessa frågor. Eftersom målet för en hjulinställning är att säkerställa en korrekt relation mellan hjulen själva, liksom från hjulen på fordonet och vägen följer att ju snabbare ett fordon går, desto mer kritiska dessa justeringar blir. Tå

Tå anpassningen kan bäst förklaras av en vy av hjulen från ovan. När båda framhjulen är exakt parallella med varandra, med ett avstånd mellan de främre och bakre delen av varje hjul är desamma, som kallas "noll tå" och perfekt, i teorin. Som ett fordon körs, kan den normala spel i styrning och fjädring kopplingar ändra denna inriktning, beroende på om fordonet svänger, bromsar eller gasar. Det är av denna anledning som en liten grad "toe in" eller "tå ut" ofta används för att kompensera för både rullmotstånd, liksom slitage av fjädringskomponenter. Överdriven "toe in" eller "tå ut" kommer att resultera i ojämnt däckslitage, på grund av kanterna på däcket skura ytan, också som styrande dra åt ena eller andra sidan under vissa omständigheter.

Camber

Camber hänvisar till positionen av hjulen sett från fordonets front. "Noll camber" skulle vara det läge i vilket de främre hjulen var exakt vinkelrätt mot vägen. "Negativ camber" är när den övre av hjulen är lutade i riktning mot varandra och "positiv camber" är när den övre av hjulen pekar utåt. Ojämna vägar såsom upphöjningar och fördjupningar, samt förflyttning av upphävandet kommer att orsaka förändringar i graden av camber. Beroende på utformningen av bilens fjädring, får justeringsmarkeringarna specifikationerna möjliggöra en ytterligare grad av positiv eller negativ camber för att kompensera för detta, precis som när det handlar om tå inriktning. Både överdrivet däckslitage och pull styrning är ofta resultatet av felaktig camber justering.
Caster

Caster anpassningen bäst förstås genom att betrakta vinkel framåt eller bakåt lutning hos styraxeln från sidan. "Positiv caster" skulle vara på baksidan och "negativ caster" skulle vara till fronten. Caster är ofta ignoreras, på grund av det faktum att det har minst inverkan på däckslitage. Det har mer att göra med stabilitet i styrningen, den ansträngning som krävs för att styra och returnability av ratten till mittläget. Positiv gjutmaskin är oftast att föredra, för enkel styrning avkastning och stabilitet. Det är dock värt att notera, att en skillnad större än en halv grad av hjul från sida till sida kan orsaka ett fordon för att leda till att sidan med minsta caster. Slitage och rida höjd är båda faktorer som kan påverka caster och väg krona kan ofta kompenseras med något mer positiv Caster på vänster sida.
Ytterligare faktorer

Tänk på att allt som skapar ojämnt motstånd eller friktion kan orsaka både ojämnt däckslitage och krokiga styrning. Ett bra exempel på detta är dåligt pumpade däck, som kan bukta upp på sidorna, som orsakar båda dessa villkor. En fryst bromsoket på en sida kan också orsaka en dra till den sidan. Alla lösa eller slitna styrning delar, såsom fästen styrväxel, eller delar fjädring som slutar dragstångsförlängningar kan bidra till liknande villkor också. Kom ihåg att kontrollera alla dessa saker först för att se till att de är i gott skick kommer att förhindra ytterligare problem på vägen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75520.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.