Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Jämförelse av Weight of Water & Automobile Oil

Vatten och motorolja är båda vätskorna, men det är ungefär allt de har gemensamt. Råolja och raffinerad olja innehåller massor av olika föreningar, medan rent vatten består av bara väte och syremolekyler. Däremot kan vattnets densitet varierar beroende på vad som finns i det. Densitet

Det enklaste sättet att jämföra vikter av olja och vatten är att undersöka deras specifika vikter. Specifik vikt är ett mått som används för att jämföra den relativa densiteten av något ämne med den hos rent vatten, mätt vid en atmosfärs tryck (ca 14,7 psi). Specifik vikt uttrycks i procent, ett ämne som har en specifik vikt av 0,90 är 90 procent så tät som vatten, och en med en mätning av 1,10 väger tio procent mer än vatten. Materialet temperatur spelar också en roll, men påverkar inte denna jämförelse mycket.
Oil vs vattentäthet

Rent vatten är referenspunkten, så det har en specifik vikt av 1,000. Salt är tätare än vatten, så havsvatten har en specifik vikt av ca 1,025, beroende på platsen. Råolja täthet varierar beroende på plats, "light" rå, såsom den från Texas, mäter ca 0.876, och tyngre oljor checka in på 0,918. Raffinerade oljor, såsom 5W-30 motorolja, är lite ljusare, på cirka 0.861.
Olja vs vatten vikt

mellan dess fryspunkt och ca 100 grader Fahrenheit, väger rent vatten vid ca 8,3 pounds per gallon och havsvatten väger cirka 8,5 pounds (1,025 x 8,3 = 8,50) per gallon. Med tanke på deras specifika vikter, väger lätt råolja ca 7.27 pounds per gallon, väger tung råolja 7.61 pounds per gallon och raffinerad motorolja checkar in på ca 7.14 pounds per gallon.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75525.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.