Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man förbereder Brand New Lifters

Även ventillyftare inte ofta går dåligt, ibland misslyckas och behöver bytas. När en lyftare misslyckas, måste den nya lyftaren vara ordentligt förberedd och belastning testas innan de tas i bruk. Efter rätt rutiner för att testa och förbereda en helt ny lyftare före normal drift krävs för att bekräfta garantin av de flesta lyftare tillverkare. Korrekt lyft förberedelser kommer inte bara bidra till att förhindra lyftare eller kamaxeln fel i de första minuterna av operationen, kommer det att se oräkneliga timmar av pålitlig ventillyftare prestanda. Saker du behöver
Cam smörjmedel
Motorolja
Motortillverkare servicemanual Review, komplett bilmekaniker verktygslåda
Scribe
Visa fler instruktioner
1

Applicera kammen lube till de yttre ytorna av lyftaren samt loberna på kamaxeln för icke-roller kammar. Fyll tryckstången säte ventillyftaren med motorolja. Använd en hög kvalitet icke-syntetisk olja att belägga alla lyften ytor när en rullkammen används.
2

Installera vipparmar och ställa den inledande ventilspel, enligt förfarandena i tillverkarens service manual . Addera 3

Rest en rits på ventilkåpan packningsyta av cylinderhuvudet. Scribe ett märke på tryckstången som sitter i den nya ventillyftare.
4

Avlägsna vippaggregat från topplocket, enligt instruktionerna i motortillverkarens verkstadshandbok, men ta inte bort push stång.
5

Scribe annat varumärke under första markeringen på tryckstången efter avlägsnande av vippaggregat, med ventilen ytan packning på topplocket som en referenspunkt. Skillnaden mellan den första och andra märken är det pre-load avstånd.
6

Justera pre-load avstånd, om nödvändigt, genom att använda antingen längre eller kortare stötstänger för att säkerställa att den pre-load avstånd är inom lyften tillverkarens specifikationer. Upprepa proceduren för alla nya lyftare.
7

tillbaka vipparmarna och återställa den ursprungliga ventilglappet efter förspänning testet slutföra förberedelserna av den nya ventillyftare.
8 < p> Prime motorns oljepump, följa instruktionerna i motortillverkarens verkstadshandbok. Fyll oljefiltret med färskt icke-syntetisk motorolja för att säkerställa korrekt smörjning vid uppstart.
9

Slutför monteringen av motorn, följa instruktionerna i tillverkarens verkstadshandbok. Fyll motorn med 30-vikt motorolja, och kylaren med kylvätska.
10

Fyll skålen förgasaren flyta med bensin, eller prime injektorn pumpen för att underlätta snabb starta motorn, se till att motorolja når nya ventillyftare så snabbt som möjligt.
11

Starta motorn och återställa ventilspel, om det behövs, och tändinställningen följa instruktionerna i tillverkarens verkstadshandbok. Genomför inkörningsprocedurer för nya lyftare efter lyftaren tillverkarens instruktioner.
12

Tappa ur motoroljan när motorn svalnar. Ta bort och byt oljefiltret, följa instruktionerna i motortillverkarens verkstadshandbok. Byt motorolja med rätt tyngd av icke-syntetisk motorolja, enligt rekommendationerna i motortillverkarens verkstadshandbok. Lyften har nu förberedd för normal drift.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75530.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.