Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort oljefiltret i en 2001 Dakota

infördes 1987, kom den 2001 Dodge Dakota utrustad med en 2,5-liters, rak, fyrcylindrig motor eller en 3,9-liters V-6 motor, som fabriken standard motorer. En 4,7-liters V-8 och 5,9-liters V-8 var extrautrustning för 2001 Dakota. Gå oljefiltret på Dakota från under lastbilen. Ta bort och byt oljefiltret under oljebyten exempelvis oljefilter kan misslyckas om de lämnas på en bil för länge. Byt olja och oljefilter i 2001 Dakota var tredje månad eller 3000 miles. Saker du behöver
3/8-tums spärrnyckel, med 6-tums förlängning
Utbyggbar stor oljefilter klo
Oljefilternyckel (om klo är inte tillgänglig)
Visa mer Instruktioner
1

Parkera Dakota och låt motorn svalna under minst 20 minuter. Höj framsidan av Dakota genom att köra den på fordonsramper. Höj framsidan av Dakota med en 1-tons domkraft om det inte finns ramper. Placera domkraften under främre nedre hjälpramen, strax innanför botten av antingen hjulhuset. Sänk domkraften att vila Dakota på pallbockar. Försök inte detta projekt med fordonet vilar på en domkraft.
2

Lie under främre stötfångaren av Dakota, och skjut din kropp i position för att komma åt oljefiltret. Ställ en dropplåt under placeringen av oljefiltret, med filtret i linje så nära mitten av pannan som möjligt.
3

Installera ett oljefilter klo på änden av 6-tums förlängning. Tryck klo upp och på oljefiltret, vrida klo medurs något att utöka klo runt filtret. Snap spärren på den andra änden av din anknytning när du har klo inställd på filtret. Vänd hela aggregatet moturs, tills oljan filtret lossnar. Avlägsna spärren och klo från filtret och ta bort filtret för hand resten av vägen. Se till att ditt ansikte och kropp är fri från oljetråget, för att undvika att dränera olja.
4

Ställ gamla oljefiltret i dräneringstråget. Smörj O-ringen packningen på det nya oljefiltret, genom att doppa fingret i en ny liter olja, sedan gnugga olja på den nya packningen. Detta hjälper den ursprungliga förseglingen av den nya packningen, och eliminerar risken för packningen torka ut innan nästa oljebyte.
5

Inspektera oljefiltret montering område, för att säkerställa det gamla filtret packningen inte har fastnat på motorn. Håll den nya oljan mot den utskjutande gängade stången på motorns monteringsytan. Snurra oljefiltret för hand, säkerställa god gängning av det nya filtret. Dra åt oljefiltret för hand, applicera så mycket kraft som möjligt. Använd inte verktyg för att dra åt oljefiltret, eftersom du kan skada packningen med för mycket vridmoment tryck, eller skada oljefilter själv. Det maximala vridmomentet Specifikationen för filtret är 25 foot-pounds.
6

Steg på förarsidan av Dakota, och starta motorn på lastbilen. Om du bara bort och ersättas oljefiltret, då du bara kommer att ha förlorat 1/2-quart av olja som mest. Titta under lastbilen medan det fortfarande är förhöjd, för att säkerställa att det nya oljefiltret inte läcker. Om du hör ett väsande eller droppande ljud från lastbilen, stängde trucken omedelbart, och kontrollera dina oljefilter efter läckor. Stäng av trucken av efter 30 sekunder om du inte ser några läckor.
7

Avlägsna tråget från under lastbilen. Kör lastbilen utanför fordonsramper. Höj lastbilen av domkraften står med en domkraft, om du använde dem i stället. Avlägsna domkraften och sänka lastbil till marken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75563.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.