Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Minska Farliga Drill Press i Verkstan

En borr press är en utmärkt utrustning för mekaniker. Konstruerad med en stationär bas och motor, har en borr press en spindel som flyttas upp och ned med ett handtag. Borren Press är mycket mer exakt än en handhållen borr, men det är också en betydligt mer kraftfull maskin och det finns säkerhetsaspekter att ta hänsyn till när du använder en. Montering

borr press måste alltid monteras korrekt. På bänk modeller, bör basen hållas med bultar som passerar helt genom bänken. Använd inte träskruvar för att hålla foten på plats. På golvmodeller, måste basen monteras med fördröjning bultar eller liknande ankare. Detta hindrar borren pressen från att flytta eller deponering under belastning.
Kläder

Spindeln i ett drag borr press med hög hastighet. Löst sittande kläder kan farligt fastna på spindeln. Även en låg-powered borr press kan lätt dra föraren i den roterande spindeln om fastnat på detta sätt. På grund av detta, många erfarna pelarborrmaskin operatörer vägrar att bära handskar när du använder maskinen. Handskar kan alltför lätt fastna på spindeln eller borrkronan. Kläder ska sitta tätt och ska alltid innehålla ögonskydd.
Clamps

Allt material borras bör klämmas till borren pressen tabellen. Detta kan antingen göras med C-klämmor eller genom att använda monteringsspåren i tabellen. Försök aldrig att hålla materialet utan att klämma den. Den snurrande borr kan greppa pjäsen och rippa den från händerna.
Lär maskinen


Varje borr press har samma grundkonstruktion, men deras kontroller i olika platser. Den viktigaste kontrollen, när det gäller säkerhet, är stoppknappen. Varje operatör ska veta exakt var stoppknappen ligger. Användarna bör också lära sig att driva borren pressen samtidigt hålla sig i en position där de kan lätt nå stoppknappen. Addera Chuck Key

chucknyckel används för att dra åt chucken runt borrkronan. Ibland en operatör kommer att glömma att ta bort chucknyckel innan borren pressen. Detta kan sända chucknyckel flyga. En fjäderbelastad chucknyckel bör alltid användas när så är möjligt. Dessa tangenter har en fjäderbelastad spets som måste tryckas i chucken för att arbeta. När den släpps, tvingar fjädern dem ur chucken.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75570.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.