Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Skillnaden mellan en Dana 44 och en Dana 60

The Dana 44 och Dana 60 är både fordonsindustrin axlarna tillverkas av Dana Corporation. Axlar är en vanlig komponent i varje bil. Axlar som används i en live-axelupphängningssystemet arbeta för att överföra drivmoment till hjulet och att bibehålla positionen för hjulen i förhållande till varandra. Dana Axlar

Dana Corporation bildades 1916 som Spicer Manufacturing Company. Under 1960-talet blev Dana en av världens största oberoende leverantörer av fordonskomponenter. Det har tillverkat axlar för mer än 50 år. Axlarna kan delas in i tre kategorier: lätta fordon, kommersiella och off-highway. Företaget erbjuder främre och bakre axlarna för bilar och lastbilar, samt fyrhjulsdrivna drivaxlar. Två av företagets mest populära axlar är Dana 44 och Dana 60.
Dana 44

Denna axel har använts av biltillverkarna och i bilverkstäder . Det var först tillverkades på 1940-talet och är fortfarande tillverkas idag i både främre och bakre modeller axel. Det har tillverkats som både en individuell fjädring och beam axel för både främre och bakre inställningar.

Mer än ett dussin biltillverkare har haft bilar med Dana 44 axlar, inklusive Jeep, som idag tillverkar fyrhjulsdrivna fordon med både främre och bakre Dana 44 axlar. Axeln har en totalvikt rating upp till 3500 pounds och är ett halvflytande typ genom att den har ett lager i slutet av den drivaxel som bär fordonets vikt på axeln och som också tillåter axeln att rotera.

Dana 44 individuell fjädring bak, eller IRS, har axeln använts i Chevrolet Corvette och Dodge Vipers. Det kallas Dana 44 ICA eller Dana 44 IRS. Några av de 1985-1996 Corvette C4s hade denna axel, och Dodge Viper har alltid haft en Dana 44 IRS setup.
The Dana 60

Dessa axlar används främst i OEM, eller Original Equipment Manufacturer, tunga pickup tillämpningar av Ford, Dodge, Chrysler och Chevrolet. Det finns fyrhjulsdrivna Front Steering versioner och främre och bakre versioner axel. I själva verket använder Ford fortfarande framaxeln Dana 60. The Dana 60 bakaxel väger vanligen 500 pounds och är tillverkad i både semi-float och full-float versioner. De semi-float axlar ofta klassas upp till 5500 pounds och full float versioner bedömdes upp till 6500 pounds. Tillverkas i både boll gå och variationer Kingpin, "standard" och "reverse

Dana 60 klippa "Rotation variationer och som begränsat-slip och öppna varianter. Materialet i huset är segjärn. The Dana 60 axlar som används av GM och Ford har låsning hubbar. Dana 60 axlar har också en hel del third-party/aftermarket stöd som innehåller många uppgraderingar. Den finns med starkare drivaxlar, kulleder och kardanknutar, tillsammans med ett brett utbud av enheter dragkraftssys såsom limited slip differentialer och låsbara differentialer.
Främsta skillnaderna mellan det Dana 44 och Dana 60

Dana 44 framaxlar har främst använts i lättare fordon, inklusive jeepar. De har också använts i Dodge lastbilar, Ford lastbilar, Nissan Titan och Isuzu Rodeo. Dana 44 axlar är känt för att använda låsande nav eller en central axel frånkoppling. I jämförelse har Dana 60 framaxel använts främst i fordon såsom Dodge 1-tons pickuper och Ford F250, 350 och 450 pickuper. Dock var bakaxeln Dana 60 används i Dodge Coronets och Laddare, Plymouth Belvedere och Runners Road, Ford 3/4-ton lastbilar och Chevrolet och GMX 3/4- och 1-tons pickuper och skåpbilar. Dessutom har Dana 60 sålts i stort antal som en eftermarknad eller tredje parts produkter.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75579.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.