Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man byter en A /C service Port

år sedan i dagarna av R12 köldmedium, när en luftkonditionering serviceport gick dåligt på din bil, kan en Schrader ventil helt enkelt servas av sig själv. I dagens 134A värld, har det blivit lite mer komplicerat och kostsamt. Du kan inte bara ersätta insidan av en Schrader ventil, nu måste du byta hela linjen där hamnen är belägen. Saker du behöver
A /C service station
Toolkit Review ersätter linje med inbyggd tjänsten hamn
Visa fler instruktioner
1

Anslut antingen den höga eller låg sida slangen på en A /C service stationen till lämplig tjänst porten. Anslut inte en linje från luftkonditionering service stationen till den defekta porten. Evakuera R134a köldmedium i kylmedelsbehållaren på luftkonditionering station genom att vrida på evakueringspump och kör det tills allt köldmedium har lämnat systemet.
2

Koppla båda ändarna av linjen med defekt tjänsten port och ta bort raden. Täck anslutningarna på A /C-system med rena butik trasor för att förhindra att smuts och fukt från att komma in i A /C-systemet.
3

Inspektera anslutningarna för missfärgning. Om anslutningarna är rena och lätt oljig det finns förmodligen inga andra problem som orsakade tjänsten porten att gå dåligt. Blackened anslutningar kan vara ett tecken på interna kompressor problem. Ytterligare utreda och genomföra nödvändiga reparationer.
4

Anslut ändarna på ersättare linje med den inbyggda tjänsten port precis som den gamla linjen var ansluten. Se till att alla O-ringar eller tätningar i ändarna av ledningarna byts ut och smörjas med mineralolja innan den nya linjen är installerad.
5

Anslut den andra slangen från A /C service station till ersättande porten. Starta evakueringspump och drift i 15 till 20 minuter för att säkerställa att all fukt har kokat ur den A /C-systemet. Notera vakuum avläsning på A /C-station. Låt systemet stå under 10 minuter. Kontrollera på nytt A /C stationens vakuum avläsning att se till att det finns ingen förlust i vakuum. En förlust indikerar en läcka i systemet, troligen i en av de två anslutningarna ersättare linje. Reparera vid behov.
6

bort tjänsten slangen från överkant tjänsten port och starta bilen. Vrid omkopplaren klimatkontroll till "Maximum." Ställ in maskinen för att ladda systemet med R134a och rätt mängd kompressor olja genom den låga sidan tjänsten ventil. När tillräckligt med köldmedium i systemet, kommer luftkonditionering kompressor start och dra resten av den önskade mängden köldmedium och olja i systemet. Ta den låga sidan slangen, slutföra byte av tjänsten porten.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75609.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.