Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Konvertera Freon

Om du har en äldre bil, kan du använda ett ineffektivt eller dyr freon lösning, såsom R12 köldmedium, för att kyla luftkonditioneringen. Denna standard är föråldrade och bör omvandlas när så är möjligt, särskilt om du har slut på freon och måste hitta en ny försörjning. Du kan konvertera till en billigare och effektivare kylare med några enkla steg. Saker du behöver
R134 Freon Köldmedium
Freon Vakuum
Refresher Valve
Slang
Visa fler instruktioner
1

bort din äldre köldmedium med en köldmedium återvinning maskin. Dammsug maskinen i tre till fem minuter för att säkerställa att allt är har tagits bort. Om det fortfarande positivt tryck efter detta steg, fortsätta dammsuga tills den är helt bort.
2

Använd en låg-och hög-tryck ventil för att fästa runt motsvarande freon ventilerna. Twist dem hårt till gamla röret.
3

Slå på bilen och luftkonditioneringen. Fäst en slang med den nyare freon köldmedium (företrädesvis R134) till högtrycksventilen.
4

Vrid T-ventilen på fordonet långsamt, så att du tillåter en liten mängd av den nya freon i slangen. Efteråt stängde T-ventilen av och fäst den andra änden av slangen till lågt tryck ventil och upprepa tills burken är tom.
5

Kontrollera att se till att luftkonditioneringen i bilen blåser kall luft. Ta bort slangen och ersätta de plastlock på de två ventilerna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75619.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.