Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man svetsa med en Bernzomatic OX 2250

Den Bernzomatic OX 2250 är inte den typ av ficklampa som de flesta förknippar med Bernzomatic. Istället för den typiska gasolflaska toppas av en brännare trollspö, driver denna ficklampa med två cylindrar. Istället för propan, använder den en MAPP gascylinder och en syre cylinder ansluten till en brännare wand med en fyra-fots slang. Eftersom det inte finns någon elektronisk tändare på brännaren trollspö, ingår Bernzomatic också en gnista ljusare med satsen. Till skillnad från andra modeller i Bernzomatic linjen, är det en sak som OX 2250 gör väl svetsning. Saker du behöver Sida 2 stålstänger
Stålborste
Svetstråd
Visa fler instruktioner
1

rensa bort stålstänger med en stålborste på Svetspunkterna. Ta bort all rost smuts och skräp från svetsningen området. Placera stängerna som önskas för svetsning.
2

Öppna den svarta ventilen plast gas på sidan av gas anslutning ovanpå MAPP gascylinder en åttondel av en sväng. Håll kopp gnistan ljusare över änden av brännaren trollstav. Kläm ihop handtaget på gnista lättare, vilket drar en flinta över en rafflad stålyta, vilket orsakar en gnista som antänder gasen. Öppna gasventilen tills lågan slutar röka. Lågan bör vara ungefär åtta inches lång på denna punkt.
3

Öppna den svarta ventilen plast syre ovanpå syretanken kontakten. Öppna ventilen långsamt tills lågan förlorar sin fjäder i mitten.
4

Värm stålstänger där svetsen börjar, genom att värmen från brännaren trollspö tills de blir glödheta och bilda en vattenpöl av smält metall mellan dem.
5

Slip en svetsning staven i pöl för att lägga till extra material till svetsen. Arbete sakta ner hela området av svetsen, som arbetar brännaren fram och tillbaka mellan stavarna samtidigt smältning av stålstänger och svetstråd till en, eftersom svetsen fortskrider.
6

ORemove brännaren staven från materialet när svetsningen är klar. Stäng av syre ventilen. Stäng av gasen ventilen. Låt svetsen svalna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75623.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.