Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man berättar en dålig Starter Drive

Den rätta beteckningen för en starter enhet är en Bendix. Startmotorn drivaxeln har en spiral spår på vilken Bendix åkattraktioner. The Bendix normalt poseras bredvid motorn när den inte är i drift. När motorn aktiveras, orsakar att spinning av motorns axel Bendix, komplett med redskap, att röra sig bort från motorn där den ingriper med flexplate redskap. När motorn stannar svarvning, fjädertryck drar tillbaka Bendix till sitt stationärt läge. Saker du behöver
Golv jack
Jack står
Ratchet
Uppsättning sockets
Skruvnyckelsats
Battery byglingskablar
Voltmeter
Visa fler instruktioner
1

Försök att starta motorn. Om du hör ett högt surrande ljud, har startmotorn inkopplad och det är definitivt något fel med startmotorn eller flexplate redskap. Om du inte hör något ljud, har startmotorn aktiveras inte.
2

Öppna huven och testa batterispänningen med voltmetern. Anslut den röda voltmeter ledningen till den positiva polen på batteriet och den svarta kabeln till den negativa polen. Det bör finnas 12,5 volt eller bättre. Om inte, ladda batteriet och testa igen. Om det inte tar en avgift byta ut den. Om det tar en avgift, titta på voltmetern som en hjälpare vrider nyckeln för att starta. Om spänningen är konstant, finns en tråd eller solenoid problem. Om spänningen sjunker under 10,5 volt byta batteri. Kontrollera generatorns utgång om batteriet tog en avgift.
3

Kontrollera strömmen till startmotorn solenoid B + terminal. Detta är den ledarkabel direkt från batteriet till solenoiden. Placera den svarta voltmeter bly på en bra jord och sondera solenoiden terminalen med den röda tråden. Batterispänning bör vara närvarande om tråden och terminaler batteri är bra.
4

Kontrollera S-terminalen på solenoiden. Detta är den lilla terminalen som får ström från tändningslåset som aktiverar startmotorn. Ta S-terminalen liten tråd och undersöka det medan en medhjälpare vrider nyckeln till startläge. Det borde ha makt. Om den inte gör det, är tändningslåset dåligt. Om det finns ström i båda terminalerna och startmotorn bara klickar eller hörs inte alls, byt startmotorn. Om startmotorn går men inte stänga av motorn gå vidare till nästa steg.
5

bort minuskabeln på batteriet med hjälp av en skiftnyckel. Höj fordonets front med domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk fordonet så att det vilar på pallbockar.
6

bort startapparaten bultar med en socket och dra i startsnöret ut. Lossa det stora primära ström-ledningar på B + terminalen och den lilla kabeln på S-terminalen med hjälp av en skiftnyckel. Lay starter på marken framför bilen.
7

Testa starter med hjälp av startkablar. Anslut den svarta kabeln till den negativa polen på batteriet och den andra änden av kabeln till kroppen av startmotorn. Anslut den röda kabeln till den positiva polen på batteriet. Ta den röda ledningen i handen och momentant vidröra stora tapp strax nedanför stora B + terminal. Titta starter Bendix. Det bör omedelbart snäppa ut till slutet av startmotorn axel som motorn snurrar. Så snart motorn stannar Bendix bör dras. Om inte, byt startmotorn. Om det fungerar perfekt, är problemet det flexplate växel. Den krondrev som omger flexplate är vad Bendix ingriper att stänga av motorn. Detta kräver avlägsnande av transmissionen och momentomvandlaren för att ersätta.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75625.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.