Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Konvertera en 6 voltständning till ett 12 Volt

Konvertera en antik fordon från gamla 6 volts system till en modern 12 volt tillåter användning av fler tillbehör och enklare reparationer. Tändsystemet är inte annorlunda och att ha mer spänning som är tillgänglig ger systemet mer energi. Denna energi omvandlas till en mer effektiv motor med mer effekt som drar mindre bränsle. Efter en 12 volts konverteringen har gjorts på ett äldre fordon måste tändningen uppgraderas också. Konvertera tändningen att hantera 12 volt är en mycket enkel uppgift som kan göras på bara några minuter. Saker du behöver
Hylsnyckelsats
Flat skruvmejsel
Cross skruvmejsel Review, Universal 12 volt Coil spole
fäste
Single slingrande ballastresistor
12 gauge tråd
Wire spade eller slinga kontakter
Crimpverktyg
12 volt kondensor
Visa fler instruktioner
1

flytta fordonet i parken eller neutrala. Koppla loss batteriets negativa (-) pol. Inspektera befintliga ledningar tändsystem och andra komponenter för slitage eller skador. Byt ut eventuella defekta delar som behövs.
2

Leta spolen tändningen. Ta bort original 6 volts spole enligt tillverkarens anvisningar. Installera en universell 12 volts spole i den ursprungliga spolens läge på fordonet. Det kan bli nödvändigt att byta ut den befintliga spolen fäste för att passa den nya spolen. Mest universella spolar levereras komplett med fästen som en del av satsen. Installera den nya konsolen följer spolen tillverkarens anvisningar. Anslut inte kabeln från tändningslåset till spolen vid denna tidpunkt.
3

Hitta en lämplig fästpunkt nära spolen för den inre lindningen ballastresistorn. Den enda ballastresistor identifieras genom att ha två utsprång för elektrisk anslutning. Typiskt ballastresistorn är bäst monterade på brandväggen av fordonet. Var försiktig när du väljer en monteringsplats som ballastresistorn blir varm under normal drift. Anslut kabeln från tändningslåset till ena sidan av ballast resistor. Klipp en bit 12 gauge tråd för att passa från den andra terminalen av ballastresistorn till spolen. Installera spade eller loop-kontakterna på trådändarna som krävs. Fäst ena änden av kabeln till ballastresistorn och fäst den andra änden till tändspolen.
4

Lokalisera distributören och ta bort fördelarlocket och rotorn genom att följa tillverkarens anvisningar. Leta tändningen kondensorn inuti fördelaren och ta bort den från bilen. Installera en 12 volts kondensor på samma plats som den ursprungliga enheten. Det är inte nödvändigt att ändra antändningspunkter eller någon annan komponent eftersom de inte är spänningskänslig. Byt fördelarlocket och rotorn.
5

Kontrollera tändsystemet och att alla komponenter fast anslutna och borta från alla rörliga delar av fordonet. Anslut batteriets negativa (-) kabeln. Starta bilen och kolla för normal drift. Om fordonet inte startar, byta kablarna runt på spolen anslutningar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75647.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.