Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Tommy Lift Installation

Om du använder din pickup för tungt dragande och inte behöver en fullt utvecklad kommersiella fordon, är en Tommy Lift Lyftport ett användbart tillbehör för att lyfta tunga varor in och ut ur bilen. Installationen av en Tommy Lift gate är lite teknisk. Det kräver viss mekanisk kunskap samt några fordonsindustrin elarbeten för att driva grinden. Saker du behöver
Partner att hjälpa
Hylsnyckel och uttag
Engine hissa
Borrmaskin
metallstavar eller stift taper
Tommy Gate kit
Kit instruktioner
Wire snipper /VECKARE Tool Review Hydraulolja
Skruvmejsel
Visa fler instruktioner
1

Rekrytera en partner för att hjälpa till med hanteringen av de tunga delarna. Använd en motor hissa och kedja för att lyfta om du inte kan hitta någon att hjälpa dig. Ta bort bakluckan från pickup. Koppla bort säkerhet kablar på båda sidor av trucken dörren. Om dörren sitter i en vagga gångjärn, placera den på sin halvvägs härkomst och lyft upp för att koppla bort den. Om det är bultad i, använd en hylsnyckel och tång för att lossa gångjärnen.
2

Har din partner hålla en sida av lyftaggregatet medan du bär den andra sidan av porten så det vann 't falla eller vara krångligt att installera. Om du inte kan hitta en partner, använd en motorlyft att avbryta hissen tills den är på plats. Installera ytterdörren /ramp del av Tommy Gate på baksidan av lastbilen genom att rada upp det med bulthålen i de inre sidoväggarna i slutet av lastbilen. Borra hålen med en borrmaskin, om de inte redan finns. Använd metallstänger för att hålla grinden på lastbilen tills du är redo att sätta i bultarna - koniska stift fungerar bra för detta ändamål
3

Anslut motorn /pumpenheten som medföljer. satsen. Lyft motorn med båda händerna noggrant eftersom det är tungt och kan skada din fot eller kroppsdel ​​om den tappas. Dra åt de två långa kit bultar per satsens bruksanvisning så att motorn är i ingrepp med grindmekanismen. Skruva fast motorn till porten för att hålla den på plats. Använd vise grepp tång för att hålla hissfästet och lastbilen väggen tillsammans tills du är klar att fästa bultarna - detta gör det lättare att rada upp hålen
4

Fäst hydrauliska slanganslutningarna från. porten till motorn. Anslut disken delen som skjuter grinden uppåt och nedåt, enligt anvisningarna.
5

Engagera de elektriska anslutningarna till fordonets genom att ansluta de röda och svarta kablarna till lastbilen ledningar för ett bilbatteri strömkälla. Använd en tråd snipper /VECKARE verktyg som behövs med trådanslutningsdon att skarva och fästa trådarna till varandra.
6

Prime hydraulsystemet med ny hydraulolja. Kontrollera att det inte finns någon luft kvar i rören genom att hålla en slang öppen och dränera den tills allt som kommer ut är flytande. Ha fluiden häll i en gammal behållare så att den inte förorenar marken. Återvinn det senare. Täta sista slangen när luften är blött och fyll den hydrauliska fyllningen genom att ansluta denna slang till dess knutpunkt genast - annars luft kommer att komma tillbaka igen med hjälp av en skruvmejsel, kolla alla slangar för att se deras anslutande klämmor är på plats och tight.
7

Vrid trucken. Vrid Tommy Lyftport motor på och testa porten. Se till att köra porten minst fem gånger upp och ner för att kontrollera att allt fungerar korrekt. Rebleed de hydrauliska ledningarna och fylla på dem om motorn fungerar bra men det finns inte tillräckligt med tryck för att manövrera hissen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75653.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.