Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en Mini Bike Motor

Mini cykel motorer är svårare att reparera än vanlig cykel motorer, på grund av deras mindre skala i storlek. De är dock nästan identiska i strukturen. Reparera en mini cykel motor kräver demontering, diagnos, och ihopsättning. Du måste ha viss erfarenhet av att arbeta med motorer för att kunna slutföra den diagnosen, men demontering och montering processer kommer att bli lätt. Hela processen kan ta upp till en vecka, inte med den tid det tar att beställa reservdelar. Saker du behöver
Mini cykel manuell
Toolkit Review Reservdelar
Visa fler instruktioner
1

Stäng av cykeln om den inte redan är avstängd . Om du just stängt av den, vänta 2 timmar innan demontering det.
2

Läs under avsnittet Felsökning i manualen och kolla vilka delar kan ha problem. Titta även över församlingen diagrammet för att bekanta dig med maskinen. Addera 3

Lossa skruvarna på fallet med en skruvmejsel ur verktygslådan. Lyft bort fallet och lägg det på marken. Dra kabeln från tändstiftet. Lokalisera motorn mot den främre änden av cykeln. Unbolt bultarna på motorn och lyft försiktigt motorn mot framsidan av cykeln och sedan bort från cykeln. Ställ försiktigt på golvet eller ett arbetsbord.
4

Ta bort tändstiftet genom att skruva loss och sedan dra iväg. Ta bort skruvarna som håller förgasaren på plats. Lyft förgasaren bort från resten av motorn. Ta cylindrarna, kolvar och lager genom att dra dem bort från motorn.
5

Kontrollera alla delar för överensstämmelse med bruksanvisningen. Kontrollera om det finns trasiga, rostiga, eller oregelbundet formade delar. Kontrollera också för saknade delar. Beställ delar som behöver bytas.
6

Montera lagren, kolvar och cylindrar genom att trycka dem på plats. Matcha hålen på förgasaren med polerna på motorn och försiktigt lägga förgasaren ner på motorn. Bolt förgasaren på plats med en hylsnyckel från verktygslådan. Montera tändstiftet genom att skruva tillbaka den i uttaget med handen.
7

Plocka upp motorn och matcha det med polerna sticker ut från ramen runt 2 meter bakom ratten. Stick motorn och skruva fast den på plats. Stick baksidan tråd uttaget på tändstiftet genom ett fast tryck. Skruva ärendet på cykeln.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75655.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.