Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man använder en Everstart 12-Amp bilbatteriladdaren

Batterier kan bilda explosiv vätgas gaser vid laddning, så det är viktigt att förstå hur man använder Everstart 12-amp laddare bilbatteri korrekt. En Everstart batteriladdare kommer att föra batteriet tillbaka till livet, om batteriet har oskadade celler och kommer att acceptera en avgift. Everstart laddare, som inte längre tillverkas, är äldre batteriladdare som kommer i olika modeller. Vissa är gjorda speciellt för laddning båtliv och fritids batterier fordon, bilbatterier, lantbruk och batterier motorcykel, medan andra är gjorda för laddning någon batterityp. En 12-amp Everstart Batteriladdaren kan även justeras för en lägre underhållsladdning om det behövs och inställd på att ladda antingen en 6 - eller 12-volts batteri. Saker du behöver
skruvnyckel
Destillerat vatten
Visa fler instruktioner
Automatisk laddning
1

Kontrollera vilken typ av batteri i bilen. Vissa batterier är underhållsfria och kräver ersättning i stället för laddning. Kontrollera att batteriet kommer att acceptera en avgift innan du fortsätter. Den grundläggande skillnaden mellan de två batterityper är att ett underhållsfritt batteri är ett slutet batteri med inget sätt att fylla på vatten i batteriet. Dessa typer av batterier behöver bytas
2

Identifiera den negativa batteripolen på batteriet -. Den är poststämplad "-." Lossa bilens negativa kabeln med en lämpligt dimensionerad U-nyckel. Ställ in kabeln åt sidan. Upprepa för den positiva batteripolen och kabeln.
3

Ta av batteriets underhåll lock från batteriet och kontrollera batteriets vätskenivåer. Om låg, tillsätt destillerat vatten till batteriet tills vattnet når botten där locket skär. Tillbaka locken.
4

Placera batteriladdaren så långt bort som möjligt från batteriet, åtminstone avståndet laddarens kablar.
5

Koppla in batteriet laddare, men inte slå på den.
6

Anslut laddarens röda kabeln till den positiva batteripolen identifieras med ett "+" nära batteriet stolpen. Fäst den negativa eller svarta kabeln till motorns ram. Fäst inte minuskabeln till förgasaren, bränsleledningar eller plåt på fordonet.
7

Justera strömstyrka och volt för att matcha batteriet laddas. Till exempel, om att ta ut en 12-volts batteri, väljer 12-volt och ampere laddning, om den belastar en 6-volts batteri, skjut knappen till 6-volts inställning. För strömstyrka, välj strömstyrka där för att ladda batteriet. Everstart laddare utrustad med en 12-amp laddningskapacitet kommer också ha möjlighet att ställa in strömstyrkan på en lägre, "trickle" avgift och "medium" laddning inställning. Skjut omkopplaren till en 2-amp laddning eller "trickle" avgift, eftersom detta är det mest effektiva sättet att ladda batteriet. Det kommer att ta längre tid att ladda, men det är det säkraste sättet att ladda ett batteri. Långsammare strömstyrka avgifter förlänger också batteriets livslängd.
8

Vrid på batteriladdaren. När laddaren är klar laddar, kommer det sluta automatiskt laddar batteriet. Stäng av laddaren.
9

Koppla ur Everstart batteriladdaren och ta bort laddaren kablarna från batteriet, se till att inte röra vid kablarna mellan de båda tjänsterna. Sätt tillbaka bilens negativa kabeln till batteriets negativa inlägg först med en lämpligt dimensionerad skruvnyckel och sedan tillbaka pluskabeln. Addera Manuell drift
10

Följ steg 1 till 7 i föregående avsnitt för att ansluta den manuella batteriladdaren.
11

Vrid batteriet på.
12

igenom ampere delen av ratten för att bestämma hur många ampere batteriet är emot. När batteriet laddas, kommer strömstyrkan att återvända till "0." Eftersom batteriladdaren inte stängs av, måste du vara uppmärksam på ratten på batteriladdaren. Koppla ur laddaren när strömstyrkan når "0." Om batteriet inte kommer att acceptera en avgift efter första avfarten till batteriladdaren, och det fortsätter att läsa "0" ampere, har batteriet döda celler och kommer att behöva bytas ut.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75669.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.