Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man reparerar en Driveline

En bil drivlina ansluter motorn till axlarna, vilket ger dem möjlighet att vända och flytta fordonet. Den ansluter motorn till dessa delar via ett antal skarvar och klämmor. När dessa delar är felaktiga, kan bilen ryser när du ger den gas, eller det kanske clunk högt när överföringen downshifted. Det buller, samt läckage vid lederna, är tecken på att du behöver en reparation. De flesta hem mekaniker kan hantera mindre reparationer, som innebär byte av gummistövlar och lägga fett. Men för större reparationer, är det bäst att ta bilen till en licensierad bilmekaniker. Om du gör jobbet själv kommer du att ha tillgång till en hydraulisk bil lyft. Saker du behöver
Hydraulisk billyft
Ficklampa
Ny motor fett
drivknut boot
Visa fler instruktioner
1

köra bilen till en arbetsyta med en hydraulisk hiss. Fäst hissens hjulet eller låser ramen på bilen. Initiera hissen så att bilen är upphängd. Placera blocken hissäkerhet i läge för att säkra lyftarmarna på plats. Detta kommer att säkerställa att bilen inte kommer att krossa dig om det hydrauliska trycket börjar svika.
2

Leta CV ledhöljena i slutet av drivlinan. Undersök dem för tårar eller läckage av fett och olja. Om du hittar tårar eller läckage, dra den gamla gummistövel från kopplingen eftersom den behöver bytas ut. Undersök CV länken av drivlinan till axeln och den motsatta änden på sändningssidan. Använd en ficklampa om sikten är dålig. Titta efter korrosion eller rost om CV boot revs, öppnas eller exponeras. Smörja drivknut
3

och infoga en ny CV boot på drivlinan axel och anslutningar överföring om lederna är i gott skick och gummistövel var dåligt. Om boot är fortfarande bra och visar inga tecken på tårar eller läckor, glida tillbaka till leden.
4

Sänk bilen och ta med den till en licensierad mekaniker om du kan se tydliga tecken på korrosion till CV och överföring lederna i drivlinan. Har mekanikern lyfta bilen med sin utrustning. Visa honom vad du har observerat och där korrosion. Har mekanikern byta drivlina och gemensamma kopplingar som behövs.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75674.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.