Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur du justerar en CVT

Många bilister som önskar förbättrad bränsleekonomi, mer makt och en mjukare körupplevelse kommer att välja en bil med en kontinuerligt variabel transmission (CVT) koppling snarare än en traditionell automatlåda. I teorin, använder denna överföring en remskiva och rem system för att förse föraren med ett obegränsat antal växlar. Om din bil har en CVT, kan du justera CVT att förbättra bilens bränsleekonomi och körupplevelsen ytterligare. Saker du behöver
sandpapper
broms Cleaner Review rag
roller vikter
skiftnyckel
Visa fler instruktioner
1

Hitta CVT koppling under huven på din bil. Kopplingen är på olika platser i olika modeller, men du kan hitta den i närheten av din motor. Kopplingen innehåller två stora stål cirklarna förbundna med ett gummiband. Slipa försiktigt CVT koppling med fin sand papper. Detta minskar slitaget på kopplings-och förbättrar ytan grepp av bältet. Använd bromsen för att rengöra den återstående delen av kopplingen och torka den torr med en trasa.
2

Öka vikten variatorn rullen på kopplingen. Använd din nyckel för att vrida rullen vikter på bultarna synliga på hjulet av kopplingen. En högre vikt ökar hastigheten för varje position av bältet. Det omvända gäller för en lägre vikt.
3

Justera vridmoment CVT koppling. Du kan dra åt eller lossa remmen som ansluter till hydrauliken för att ändra vridmomentet. Använd en skiftnyckel för att sakta dra åt eller lossa skruvarna runt bandet. Du kan hitta dessa skruvar runt mitten av hjulet. Dra åt skruvarna kommer att öka spänningen och vridmoment, vilket kommer att ge mer makt. Lossa bältet minskar vridmomentet, vilket ger en mjukare körupplevelse.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75675.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.