Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur man tar bort en LS1

Den LS1 motor är ett litet block motor som produceras av Chevrolet används i sportbilar, sedaner och stadsjeepar. Motor borttagning blir nödvändiga när en bil upprätthåller kroppen skada överstiger dess värde, men motorn är bevarad, eller när en swap utförs. Den LS1 har hög hästkrafter utgång, ekonomisk gas körsträcka och är lätt, vilket gör det till en populär motor för bilägare att uppgradera till en större motor. Utföra en LS1 borttagning kräver expertkunskap inom fordonsindustrin mekanik för att undvika motor och komponenter skadas. Saker du behöver
Blocknycklar
dräneringskärlet
Skruvmejsel
Hylsnyckelsats
Penetrerande olja
Rörtång
Justerbar skiftnyckel
Jackstand
Engine hissa
Tilt lyftsele
Chain betyget för 800 pund.
Engine hissa
Valley-bultarna
Brickor
Motor stativ
Begagnade däck (tillval)
Visa mer Instruktioner
1

Haka loss batteriet, med en kombination skiftnyckel för att lossa de terminala bultarna. Ta loss motorns kabelstam, inklusive sensorer och anslutningar komponent. Om återanvändning kabelnätet, att ingen smuts når kabelanslutningar.
2

Töm kylaren i ett avlopp pan och ta bort kylaren och värmare-core slangar med en skruvmejsel. Den LS1 är en stor motor och arbetsrummet är trånga. Ta kylarens fläktar, luftbro och radiator genom unbolting bultarna med en socket inställd för att ge utrymme motor borttagning.
3

Tappa ur motoroljan i en dräneringstråget genom att ta bort olja dränera bult med en socket set. Detta förhindrar olja från att skada den övre änden av motorn under borttagning. Unbolt avgasgrenrör och smog systemet, med hjälp av en socket set. Om bultarna beslagtas, tillämpa penetrerande olja och låt det sitta i 15 minuter innan du tar bort skruvarna.
4

Avlägsna luftkonditioneringssystemet, med hjälp av en rörtång för att lossa linjen kontakterna. Om luftkonditioneringssystemet är laddat, uncharge både högt och lågt tryck sidor genom att trycka ned de tjänsteleverantörer portar på varje respektive sida med en skruvmejsel före avlägsnande raderna för luftkonditionering. Ta makten-styranordningen, med hjälp av en socket set. Använd en långpanna för att fånga någon servostyrning vätska rinner ur systemet.
5

Haka alla vakuumslangar och transmission-till-motor anslutningar med en skruvmejsel och socket set. Unbolt starter från transmissionen, med användning av en socket set, och ta bort trådarna på starter, med användning av en justerbar skiftnyckel. Placera en jackstand under sändning för att stödja det efter att motorn har avlägsnats.
6

unbolt transmissionen från motorn med en hylsnyckelsats och ta bort dammskyddet. För automatiska växellådor, ta bort momentomvandlaren-till-flexplate bultar också. Ta dalen luckan genom unbolting det med en socket set.
7

Säkra LS1 till en motor tilt lyftsele och bifoga tilt sele till en kedja klassade för minst 800 kg. Anslut den andra änden av kedjan på en motor lyftanordning. Använd fyra dal-bultarna placeras i dalen-cover skruvhål för att fästa tilt sling direkt till motorn. Placera en bricka mellan kedjan monteras på tilt lyftselen och motorblocket för att förhindra repning.
8

skruva isär motorfästen med en socket set. Motorn är nu fri från chassit och bilen. Luta den främre änden av motorn upp och hissa ut diagonalt med hydraulisk domkraft på motorn hissa. Fäst den till antingen en motor stand använda transmission-till-motor bultning punkter eller placera den på ett begagnat däck för att förhindra bottom-end skador.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75676.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.