Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Hur Ta Metal Off Styren

Metal styret är starka, lätta böjda rör som används på motorcyklar för att styra framhjulet. Över tiden finish på styret kan bli skrapade, exponera ren metall. Exponerade metallen rostar och oxiderar, så småningom minska styrets styrka. Rost och oxidering på styret kan också spridas till andra delar på motorcykeln, sänker dess värde och användbarhet. Ta bort den skadade metall från ett styre minskar risken rost sprider och bibehåller sin strukturella integritet. Saker du behöver
Skruvmejslar
Tänger
Hylsnyckelsats
bänkslipmaskin
Wire hjul
Sandpapper
Primer
Paint
Semi-finish (tillval)
Visa fler instruktioner
1

Skjut styret från styret. Om greppen har en skruv metall fäste i slutet, ta bort detta först med en skruvmejsel. Dra i handtagen i samma riktning som de styrets ändar, vrida fram och tillbaka om det behövs för att lossa den. På gasspjället sidan av styret, vrid bara på motsatt sätt för öppet spjäll för att lossa greppet.
2

Ta bort alla kabel, gaspådrag montering, spegel och mätare fästen på styret med en skruvmejsel för att lossa de hopskruvningsjobbet. När löst, dra fästena från styret genom att böja fästet sidorna isär med en tång. Om fästet är tight, skjut den av styret för att undvika att bryta det. Ställ varje komponent försiktigt på framskärmen eller strut av motorcykeln.
3

Unbolt styret fastsättning konsolerna med en socket set, vilket befriar styret från den främre gaffeln för borttagning. Behåll de bästa delarna av fästena och respektive bultar i en plastpåse för att undvika att förlora dem. Drag styret av gaffeln samtidigt undvika eventuella vassa kanter.
4

Ta målgång, rost och oxidering från styret med en bänkslipmaskin försedd med en mjuk tråd hjul. Denna process är känd som avgradning och utförs genom att borsta styret på längden på kvarnen samma sätt hjulet snurrar. Snurra styret ofta samtidigt gradning att säkerställa all finish och defekter avlägsnas.
5

Sand styret med 800 eller högre sandpapper för att avlägsna poäng som orsakas av tråden hjulet och skapar en målningsbar yta på styret.
6

Prime styret med en ren metall primer avsedd att stoppa rost. Låt torka i minst 12 timmar, och sedan tillämpa täckfärg av val och låt torka ytterligare 12 timmar. Applicera halvblank på styret, om så önskas, för att producera en glänsande yta.
7

Vänta 24 timmar efter applicering halvblank. Sätt tillbaka styret på gafflarna med hjälp av socket set och konsoler.
8

Installera spegel, gas, kabel och komponenter spårvidd och respektive hållare. Skjut styret igen för att slutföra styret metallavlägsnande.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75677.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.