Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

12,9 Bult tvärkraftskapacitet

Bultar är det kitt som håller ihop våra mekaniska contraptions. Dessa enkla anordningar är en av de viktigaste uppfinningar av den mekaniska ålder. Den 12.9 bult är en högre draghållfasthet bult tillverkad av legerat stål som är härdat och anlöpt. De används ofta vid hög stress punkter i kopplingsanordningar. 12.9 Bultar

A 12.9 bult är en av den högsta graden av producerade bultar. Känd för sin höga draghållfasthet, är de byggda med både hex och Torx huvuden och finns i zink eller kromytor. En 12.9 bult dras åt med en momentnyckel till 90 procent av sin provbelastning. På grund av deras hårdgjorda ytor, låsbrickor är ineffektiva eftersom de inte kan bita i metallen. Addera MPa

Styrkan i en 12,9 bult har fått betyget i MPa, eller megapascal. En megapascal är lika med miljoner pascal. En pascal är en enhet för tryck som är lika med en newton av kraft som anbringas över en yta på en kvadratmeter. En newton (N) är ett mått på kraft i förhållande till tyngdkraften. En newton är lika med den kraft som krävs för att accelerera ett kilo, med en hastighet på en meter per sekund.
Skjuvhållfasthet

skjuvhållfasthet en bult är en mätning av den minsta kraft som behövs för att bryta bulten i två delar. Skjuvhållfastheten av en metall bult är ungefär 0,6 gånger dess draghållfasthet. En bult skär ofta där huvudet möter trådarna.
12,9 Shear Strength

minsta draghållfasthet av 12,9 bult är 1220 MPa. Därför är den ungefärliga skjuvhållfastheten hos en 12,9 bult 732 MPa. Den minsta sträckgräns på en bult är de tryck som erfordras för att sträcka metallen i bulten. En 12.9 bult har en minsta sträckgräns på 1100 MPa.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75678.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.