Svenska Bil >> Auto Repair >> Allmänt Auto Repair >> Content

Lägga till en tryckmätare till en hydraulisk domkraft

En bra hydraulisk domkraft kan pressas in i en mängd olika användningsområden förutom att lyfta tunga föremål. En av de vanligaste sekundära användningsområden för ett jack är i ett jack-manövrerad pressen. När du trycker på olika material, särskilt sådana med låga toleranser för tryck, kan det vara till hjälp att noggrant mäta mängden tryck domkraften är under. Detta kan uppnås genom att installera en oljefylld manometer på domkraften själv. Saker du behöver
skiftnyckeln
Vise
Rörtång
drillborrpressen
1/8-tums rörgänga hydraulisk kran
Teflontejp
1/8-tums till 1/4-tums hydraulisk kran adapter
1/4-tums gängad armbågsleden
Visa fler instruktioner
Demontering av Jack
1

Tappa ur oljan ur jack genom oljepluggen eller avtappning.
2

Ta bort handtaget pumpen genom att ta bort skruvarna som håller den på basen av uttaget.
3

bort pumphuset genom att skruva av höljet från jack basen med hjälp av en skiftnyckel.
4

Kläm fast jack i ett skruvstäd och ta bort den övre muttern från skruvstäd med en rörtång.

5

Dra toppen av domkraften. Mät diametern på den inre kolven och beräkna området av basen. Du kommer att behöva denna mätning att tolka läsning från din tryckmätare. Addera Tapping Jack
6

Borra tre sextondelar-tums hål i botten av uttaget mittemot pumpenheten. Hålet skall passera under den inre cylindern av domkraften utan att tränga igenom det, och bör nå till centrum av domkraften basen.
7

Widen hålet i sidan av basen till fem sextondelar av en tum, och till ett djup av omkring en tum. Sätt i en en åttondels tum tap rörgänga.
8

Borra ett kvartals-tums hål i botten av jack s inre cylindern. Hålet ska vara i centrum av cylindern och ska skära hålet du borrade från sidan. Addera Sätta ihop Jack
9

Sätt den översta tillbaka på jack , med användning av teflonband för att täta sömmen överst på uttaget. Skruva upp muttern ner ordentligt med en rörtång.
10

Skruva pumpenheten tillbaka på uttaget med hjälp av en skiftnyckel. Sätt tillbaka handtaget montering med de ursprungliga bultarna.
11

Fyll jack med hydraulolja, arbetar i handtaget för att förskjuta eventuella luftbubblor innan du stänger ventilen.
12

Skruv en åttondels tum till en fjärdedel-tums hydraulisk kran adaptern i kranen du installerade. Bifoga en kvarts tum vinklad koppling. Trä en 5000 psi oljefylld manometer på vinklad koppling.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/auto-repair/general-auto-repair/75689.html

Previous:
Next:

Allmänt Auto Repair

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.