Köpa kontra Leasing ett fordon

Shopping för en ny bil idag kan vara en skrämmande uppgift. Inte bara är det många fler fordon som finns idag än någonsin, det finns också många fler sätt att betala för dessa fordon. Beslutet om att hyra eller köpa är ofta ett svårt val för många konsumenter. Vi kommer att undersöka de fördelar och nackdelar med både att hjälpa dig att hitta det alternativ som är rätt för dig. Leasing Fördelar

Automobile leasing är inte ett helt nytt koncept. Leasing har funnits i decennier men inte topp i popularitet förrän cirka 10 år sedan. Begreppet leasing är enkel: en bil finansieras på en viss tid (ofta 24, 36 eller 48 månader), och returneras till tillverkaren när termen är över. Det belopp som en konsument betalar för ett leasingavtal baseras på restvärdet (beräknat värde vid slutet av perioden) och tillverkarens föreslagna priset (MSRP). Om en ny bil är $ 20.000 och dess restvärde är $ 12,000 efter 2 år, då en konsument kommer att betala $ 8000 över 3 år för att hyra bilen (plus skatter och avgifter finans). Restvärdet brukar återspeglas i procent, t.ex. 60 procent. Den speciella fordon som beskrivs ovan skulle ha en 2-års restvärde på 60 procent. Ju högre den återstående andelen, desto mindre en konsument måste betala för att hyra bilen. Leasing kan vara ett smart alternativ för konsumenter som gillar att "byta upp" varje par år. Detta undviker vanliga avskrivningsfaktor i ett nytt bilköp och hindrar dig från att vara upp och ner (beroende mer på en bil än vad det är värt). Andra fördelar med leasing är: alltid kör en sen modell fordon, alltid med en befintlig fabriksgaranti, och vanligtvis har lägre månadskostnad än om du köpt bilen med ett billån. Leasing kan också ha några attraktiva skattelättnader för företag.
Inköpsförmåner

Traditionell köp och finansieringsalternativ bättre är kända för de flesta konsumenter. Inköp kan vara ett bra alternativ till leasing för någon som tenderar att hålla sina fordon under längre tid (dvs. år efter att de har betalat för). Fördelarna med inköp inkluderar äga bilen direkt när den är betald och att ha friheten att göra vad du vill göra på fordonet (t.ex. installation tillbehör). De som äger sin bil också aldrig oroa dig körsträcka begränsningar eller slit-och-tår avgifter.
Leasing Nackdelar

Förutom många fördelar, Det finns många nackdelar med leasing. När du hyr fordon, har du aldrig ett tillfälle att köra ett fordon utan betalning. Du kan också utsättas för särskilda avtalsvillkor för tillverkaren, såsom att hålla fabriken utrustning intakt eller underhåll av fordonet på generalagenten. Leasing kan också vara en kostsam satsning om du överskrider din körsträcka begränsningar. Tillverkarna har oftast "per-milen" avgifter när du överskrider den tillåtna körsträcka (några så höga som 25 cent per mil). Om ett leasingavtal alternativ är inte tillgängliga som passar din årliga körsträcka, bör du tänka två gånger om leasing.
Köp Nackdelar

När du köper en bil, gör du gör ett stort engagemang för den. Första-års avskrivningstid kan vara brant, även på bilar med utmärkt andrahandsvärde. Om du gör ett åtagande att köpa en ny bil, måste du planera på att hålla fordonet på ett tag. När konsumenter försöker att handla ur deras auto lån bara ett par år in i dem, finner de ofta själva "upp och ner" eller "underwater" (grund mer om bilen än vad det är värt).

beräknats med faktorer

När man försöker att avgöra vilket alternativ som är bäst för dig, är det ofta en bra idé att ställa en rad frågor för att avgöra hur bilen ska användas och hur länge du planerar att hålla den. Om du planerar att hålla ett fordon för ett antal år, och känner att det kommer att uppfylla dina behov för den tid (rummet, komfort, pålitlighet), än du kan vara bättre med ett köp. Om du gillar att handla upp ofta och inte tänka hela tiden göra betalningar då ett leasingavtal skulle vara rätt väg att gå.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76378.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.