Hur Ship min nya bil till Polen

Om du reser till Polen eller flytta dit, kan du ta din nya bil med dig. Enligt Ship My Auto, om du vistas mer än sex månader som en utlänning, eller är en återkommande polsk medborgare borta minst ett år, kan du importera bilen tullfritt skatter. Du kan skicka den antingen via container metod eller roll-on roll-off metoden. Det senare är oftast billigare, speciellt när den drivs på ett lägre däck och säkrad för transporten. I container, är bilen fastsatt i en låst container på skeppet. Saker du behöver
ägarhandlingarna
Försäkring
Visa fler instruktioner
1

Använd auto katalogen rederiet på Expat Exchange-webbplatsen för att identifiera internationella företag bil sjöfart . Få gratis frakt citat från några av företagen.
2

Kontakta rederierna med citat som intresserar dig. Fråga på vad den citerade avgiften täcker. Fråga om företaget har några agenter i hamnen i Polen som kan hjälpa dig med tullen. Fråga om eventuella extra avgifter för saker som ursprungsintyget eller iordningställa tullhandlingar.
3

Skaffa både internationella bilförsäkring och sjöfart försäkring för fordonet. Rederiet kan hjälpa dig med sjöförsäkring. För den internationella bilförsäkring, bara kontakta din nuvarande auto försäkringsgivare att se om de erbjuder det. Om inte, kan de ge dig namnen på försäkringsbolagen som gör. Du måste ha ditt internationella försäkring kort innan leverans.
4

Ta bilen till hamnen, eller ordna en upphämtning från rederiet. Samla din ursprungliga köpebrev, den ursprungliga titeln eller registrering och ditt internationella försäkringskort. Dessa poster behövs för transport till Polen. Du måste visa dem att rederiet innan bilen lastas ombord på fartyget. Ge inte rederiet originalen att hålla eftersom du kommer att behöva dem för att plocka upp bilen från tullen i Polen.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/buying-car/buying-new-cars/76646.html

Previous:
Next:

Att köpa nya bilar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.