Hur berätta om ett bilbatteri är kortsluten

En bil batteri är typiskt ett bly-syra typ av energi lagringsenhet, som består av sex självständiga celler från minuspolen sidan av batteriet till pluspolen sidan av batteriet. Den lagring av energi för varje cell är ca 2 volt vardera, vilket innebär att ett fulladdat batteri med alla celler fungerar korrekt kommer att visa en lagrad spänning på ca 12 volt. Då, efter en full laddning under natten, indikerar ett batteri volt behandlingen en total spänning på 10,5 volt eller mindre, är detta en stark indikator på att en cell har gått dåligt eller att den har en kort mellan sig själv och en annan på vardera sidan av det. För att avgöra om ett batteri har en dålig eller kortsluten cell, ger en ordentlig laddning och sedan testa batteriet efter slutförd laddning. Saker du behöver
Automotive batteriladdning enhet
Digital multimeter
Visa fler instruktioner
1

Koppla bilbatteri, ta bort den från bilen och ställa den bredvid till ett bilbatteri laddare. Anslut den negativa (-) laddningskabeln till den negativa (-) polen på batteriet och anslut sedan den positiva (+) laddningskabeln till den positiva (+) polen på batteriet. Koppla in laddaren och ställ in den för en övernattning full laddning, låt avgiften ske.
2

Stäng av batteriladdaren och koppla bort den. Snabbt ta bort kablarna från batteripolerna.
3

Slå på din digitala multimeter och ställ in den för att mäta 20 volt DC (likström.) Tryck den svarta mätspetsen på den negativa ( -) polen på batteriet och sedan på den röda mätspetsen på den positiva (+) polen på batteriet. Låt ett par sekunder för spänningsavläsning ska visas på mätaren. Om spänningen läser hela 12 volt eller något mer, är batteriet frisk. Men om spänningen läser 10,5 volt eller mindre, då batteriet har antingen en dålig cell eller två celler kortslutna.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/car-maintenance/general-car-maintenance/125509.html

Previous:
Next:

Allmän Bil Underhåll

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.