Svenska Bil >> Bilar , Lastbilar Autos >> Båtar >> Content

Hur du ändrar en Racor Separator

Syftet med en Racor separator är att separera vatten från bränsle, oavsett om det är bensin, diesel eller bensin och blandningar olja. De är kapabla att filtrera upp till 15 liter per timme av dieselbränsle och upp till 35 liter per timme av bensin. Den Racor separator filterfunktion varar 500 timmars drift, eller 10.000 miles under normala förhållanden. Mängden föroreningar som de Racor filtren bestämmer själva filtrets livslängd. Ändra en Racor separator är inte svårt om inte någon monterat separatorn i ett besvärligt läge. Saker du behöver
Skiftnyckel
New Racor separator filter
Motorolja
Visa fler instruktioner
1

Stanna motorn och låt den svalna. Om fordonet är utrustat med bränsleventiler, stänga dem, enligt fordonstillverkarens anvisningar, för att säkerställa att inga bränsleläckage när du byter filtret.
2

Öppna ventilationspluggen på montering huvudet genom att vrida det moturs med en skiftnyckel. Ta bort pluggen sonden porten genom att vrida den motsols med en skiftnyckel för att tömma enheten. Stäng pluggen sonden porten genom att vrida den medurs med skiftnyckeln. Drag tätt Addera 3

Snurra flottörhuset moturs för att ta bort den från enheten. Ta bort det gamla filtret och kassera det på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt.
4

Smörj tätningarna i det nya filtret med motorolja och installera den i flottörhuset.
5 < p> Fyll flottörhuset med bränsle och trä flottörhuset tillbaka till montering huvudet genom att vrida det medurs och hand åtdragning tätt.
6

Stäng ventilen och drag åt den stadigt på montering huvudet genom vrida det medurs med en skiftnyckel. Öppna bränsleventiler, om fordonet är utrustat med dem.
7

Starta motorn och inspektera Racor separator för att säkerställa att det inte finns några läckor.


.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/boats/104490.html

Previous:
Next:

Båtar

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.