Vad är skillnaden mellan Standard & Torsion släpvagnsaxlar?

Det finns i princip två typer av vanliga släpvagnsaxlar. Torsionsaxlar använder en gummi fjäder för upphängning, medan vanliga bladfjäderelementen axlar använder en metall fjäder. Det finns många variationer på bladfjädern axel, men de har i huvudsak samma egenskaper. Air Ride suspensioner är dyra system som använder tryckluft väskor för att dämpa rida, och används i tunga släp. Valet mellan en vridning och bladfjäder axel beror egentligen på storleken och vikten på ditt släp, och dina behov. Storlek

Gummi torsion släpvagnsaxlar är mer kompakt än andra typer av släpvagnsaxlar, så de sparar utrymme och vikt på en liten släpvagn. Vanliga bladfjäderelementen axlar är i allmänhet större och tyngre.
Jämnhet

gummielastomer fjädrar som används i torsionsaxlar bidra till att jämna ut ride och absorbera en hel del gupp. Torsionsaxlar är också tystare än axlar bladfjäder, som tenderar att pipa varje gång fjädern studsar.
Load Limit

Eftersom vanliga axlar är större och tuffare än torsionsaxlar, de kan hålla mer i vikt och stödja en större släpvagn. Torsionsaxlar är mindre delvis eftersom utformningen gör det, men också för att de helt enkelt inte kan stödja stora släpvagnar. Torsionsaxlar inte sprida vikt runt ramen så mycket som bladfjäderelementen axlar, så det är svårare på trailern. I en multipel axelkonfigurationen, standard axlar dela lasten med varandra, medan torsionsaxlar förbli oberoende. Detta innebär att när du passerar över ett gupp med en multipel torsion släpvagn, är en av axlarna under mycket stress medan den andra är under relativt liten. Addera Lifespan

gummi i torsionsaxlar inte åldras väl. Under en period av år gummielastomer hårdnar, blir sprött och så småningom spricker. Standard axlar uttjänt också, men de normalt håller mycket längre än torsionsaxlar.

.from:https://www.motorfordon.com/bilar/cars-trucks-autos/other-autos/114093.html

Previous:
Next:

Andra Autos

 

Copyright (c) https://www.motorfordon.com Svenska Bil All rights reserved.