Här är 10 snyggaste bilarna – på insidan

Det är Ward´s AutoWorld i USA som en gång per år utser de tio bästa bilinteriöerna. Bilarna på listan har ingen inbördes ordning. Alla är vinnare. 2011 togs Volvo senast med på listan. Då för sin modell S60.

Och nu är det alltså dags igen. I motiveringen för Volvo XC90 skriver Ward´s AutoWold bland annat:

”Volvo står för den mest dramatiska stylingen i årets tävling.”

Framförallt är Ward´s AutoWorld imponerade av den speciella mittkonsolen.

De tio bilarna på listan har valts ut från 47 nominerade bilinteriörer. Uttagningen har baserats på en poängsättning inom dessa olika delområden : materialval, ergonomi, säkerhet, komfort, värde(valuta för pengarna), passform, ytfinish samt estetik och designharmoni. Den sistnämnda är den viktigaste kategorin och är värd 20 av 100 poäng.

KVALITETSINDEX: Här är bästa – och sämsta bilmärkena

Allt lyxigare inredningar också i vanliga bilar

Av de tio interiörerna på listan hör hela sex hemma i lyxbilar. Det är första gången lyxbilarna är i majoritet på listan. De vanliga modellerna brukar vara flest. Som mest har det varit med tre lyxbilar på listan.

En förklaring till lyxbilarnas fördubbling på listan är att så många som 19 av de 47 nominerade bilarna kom från lyxklassen.

Inredningstrenden i år, bland de vanliga bilarna på listan, är att gå mot lyxsegmentet. Det handlar mycket om mjuka ytor, exklusiva material, varm omgivande belysning och de senaste anslutnings- och säkerhetsfunktionerna, som vanligvis förknippas med premiumbilar.

Drew Winter, chefredaktör på Ward´s AutoWorld kommenterar den utvecklingen så här:

– Det är viktigt att Ward´s interiörlista innehåller vanliga, prisvärda fordon, men eftersom det genomsnittliga priset för en ny bil i USA har stigit förbi 33 000 dollar (cirka 277 000 kronor) har vi tvingats ompröva hur vi definerar ”vanliga och prisvärda bilar”, säger han.

Dags för trevligare bil? se vad du får för din begagnade här

Lämna ett svar